Gyakori kérdések Jooble

Mire jó az alapfokú nyelvvizsga?

2017-02-06

Az alapfokú nyelvvizsga megszerzését talán nem tekinted olyan nagy kihívásnak, azonban számos előnye van, amelyet kamatoztathatsz az életben. Íme, néhány közülük!

 

- Sikerélményt ad - Ha önállóan tanulsz nyelvet, nagyszerű visszacsatolást jelent az alapfokú nyelvvizsga megszerzése, hiszen önerőből éred el, ez pedig magabiztosságot ad és motivációt a folytatáshoz.

- Kijelöli az utat a továbblépéshez - A sikeres alapfokú nyelvvizsga extra löketet adhat ahhoz, hogy a nyelvvel tovább foglalkozz és meg se állj a középfokig!

- Plusz pénz - Egyes munkahelyeken az alapfokú nyelvvizsgáért plusz juttatást kapsz.

- A szükséges jó - Néhány képzési intézményben még alapfokú nyelvvizsga is szükséges a diploma vagy szakképzés megszerzéséhez. A részletekről tájékozódj az intézménynél!

- Kipróbálhatod magad élesben - Ha valójában a középfokú nyelvvizsga a cél, az alapfok megugrása jó kis bemelegítést nyújt számodra a "fő" vizsga előtt, és ez főleg a szóbeli részre igaz. Megtudhatod, az adott vizsgáztató helyen milyen a légkör, hogyan zajlik a szóbeli vizsga, mennyire reagálsz jól az egyes feladattípusoknál. Lehet például, hogy csak ott derül ki számodra, hogy nem tudsz elég spontán módon válaszolni egy-egy váratlan kérdésre, vagy épp nem tudsz visszakérdezni, ami pedig életbevágó a boldoguláshoz. A középfokúra már ennek a tapasztalatnak a fényében tudsz készülni.

- Megadja az alapot külföldre költözés előtt - Legendás, hogy a spanyolok nem beszélnek nyelveket, így az tud leginkább érvényesülni a kinti munka világában, aki felszed magára némi spanyoltudást utazás előtt. Mivel az alapfokú nyelvvizsga pont a leghétköznapibb témakörökben támaszt követelményeket - például bemutatkozás, útbaigazítás, étterem, hotel, taxi, jegypénztár, stb. -, keresve sem találsz jobb bemelegítést az utazáshoz, mint a nyelvvizsgázás!

 

 empty-314554_1280.jpg

 

 

 

- Gyakorlás a gyerekeknek - A gyereked komolyan veszi a nyelvtanulást? Küldd el alapfokúra! Ha jó az idegen nyelvből, a siker szinte garantált, ami óriási löketet ad a folytatáshoz. Ráadásul, a zsengébb korosztály elég ritkán tudja kipróbálni magát vizsgahelyzetben. Ehhez is szuper terepet ad az alapfokú nyelvvizsga terem.

 

Spanyol alapfokú nyelvvizsgára készülsz? Hamarosan olyan tananyagot mutatok be neked, ami magabiztossá tesz a vizsgán, hogy sikerrel ugorhasd meg az akadályt! Ha szeretnél a részletekről értesülni, iratkozz fel 15 leckés nyelvtani rendszerező email-tanfolyamomra itt: http://spanyolonline.hu/ingyenes-e-tanfolyam