A spanyol nyelv térhódítása az utóbbi évtizedekben kezdődött, részben a spanyol és hispán-amerikai kultúra ismertségének növekedése, részben a spanyol nyelv gazdasági szerepének felértékelődése miatt. Mintegy 400 millió spanyol anyanyelvűt számlálunk a világban, a spanyolul tanulók száma pedig nagyjából 20 millióra tehető.

Te miért szeretnél spanyolul tanulni? Kevesen vannak, akiknél az a válasz: mert „kell”. A spanyol „szerelemnyelvnek” számít: talán megtetszett egy spanyol nyelvű dal, vagy spanyol nyelvterületre tervezed a következő nyaralást, esetleg a kiköltözés gondolatával is kacérkodsz. És akkor a spanyol focit még nem is említettem…

Miért érdemes spanyolt tanulni?

 Dallamos, könnyen a füledbe mászó nyelv, ezért kevesebb energiádba kerül az elsajátítása.

   Az angol ma már nem elég! Akkor vagy megfelelően felkészült a munkaerőpiacon, ha egy második nyelvet is legalább középfokon megtanulsz.

   A spanyol nyelv gazdasági potenciálja egyre erősebb, hiszen Latin-Amerika feltörekvő államainak többségében a spanyol a hivatalos nyelv.

 Ha spanyol nyelvterületre készülsz, legalább az alapvető kommunikációt érdemes elsajátítanod, mert a spanyolok nem épp a nyelvtudásukról híresek…

Ha online tananyagot szeretnél, ITT tudsz körülnézni, ha pedig skype-os magánóra felől érdeklődsz, ITT találsz információt.