Nem vagyok nagy Valentinozó, de a spanyolt továbbra is imádom. A kettő elegyében összegyűjtöttem, hogyan lehet spanyolul szólítani szíved választottját. Becéző szavak minden mennyiségben!

 

Használd bátran a kifejezéseket mai szerelmes üzeneteidben! Boldog Valentin-napot! 🙂 Ha pedig szeretnél sok-sok szót tanulni más témában is, itt tudsz feliratkozni az ingyenes szókincsfejlesztő email tanfolyamomra.

 

Becéző szavak spanyolul

  • mi amor – szerelmem
  • mi cariño – kedvesem
  • mi vida – életem
  • mi todo – mindenem
  • mi nena – kicsim (nőnemben van)
  • mi corazón – szívem
  • mi alma – lelkem
  • mi linda – szépségem (nőnemben van)
  • mi príncipe azul – hercegem fehér lovon
  • mi media naranja – életem párja (szó szerint: a fél narancsom)

 

Ez volt a bemelegítés. 😀

 

Következzen most pár spanyol idézet spanyolul magyarra fordítva, döntsd el, melyik verzióval nyűgözöd le a te fél narancsodat!

 

♡ Comprendo que eres mi destino, por haber encontrado en ti algo que nunca he buscado y descubrir que nunca quise otra cosa. – Már értem, hogy te vagy a végzetem, mert megtaláltam benned valamit, amit sosem kerestem és felfedeztem, hogy sosem akartam mást.

 

♡ Amar a alguien es una cosa, que alguien me ame es otra, pero que me ames tú, la misma persona que estoy amando, es la cosa más maravillosa que me ha podido suceder. – Az egy dolog, ha szeretsz valakit és más dolog, ha valaki szeret engem. De az, hogy te szeretsz, ugyanaz a személy, akit én is szeretek, ez a legcsodálatosabb dolog, ami megtörténhetett velem.

 

♡ Te conocí con el nombre de „AMISTAD”, pero con el tiempo me di cuenta que tu verdadero nombre es „AMOR”. – „Barátság” néven ismertelek meg, de idővel rájöttem, hogy a valódi neved „Szerelem”.

 

♡ No sé si eres el amor de mi vida, pero sé que eres la persona de mis momentos felices. – Nem tudom, te vagy-e életem szerelme, de azt tudom, hogy te vagy boldog pillanataim szereplője.

 

♡ Puedes sentirte importante, porque este corazón que llevo aquí dentro es más tuyo que mío. – Joggal érezheted magad fontosnak, mert a szív, amit itt benn hordok, inkább a tiéd, mint az enyém.

 

♡ Decir tu nombre es como deletrear mi destino… – Kimondani a nevedet olyan, mint betűzni a sorsomat…

 

♡ Teniéndote a ti, aunque surjan un millón de razones para irme, todavía buscaré una para quedarme. – Habár milliónyi indok felmerül, hogy elmenjek, így hogy te vagy nekem, mindig keresek egy okot, hogy maradjak.

 

♡ Cuando te acaricié por primera vez me di cuenta que había vivido toda mi vida con las manos vacías… – Amikor először megöleltelek, rájöttem, hogy egész addigi életemet üres kézzel éltem le…

 

♡ Deposito mi sueño en tus labios, mi esperanza en cada caricia, mi ilusión en cada mirada, mi amor en cada segundo de mi vida. – Leteszem az álmomat az ajkaidra, a reményemet minden ölelésre, az ábrándjaimat minden tekintetedre, a szerelmemet életem minden pillanatára.

 

♡ Eres la única persona que dividió mi vida en dos etapas diferentes, en la primera vivía por vivir, en la segunda soy feliz completamente. – Az egyetlen személy vagy, aki létezésemet két különböző szakaszra osztotta: az elsőben csak úgy éltem, a másodikban teljesen boldog vagyok.

 

Hát, gondolom, mindenki megtalálta a számára kedves szót vagy idézetet. Ha a választottad nem tud spanyolul, villoghatsz a spanyoloddal előtte. 🙂

 

Kövess a Facebookon, spanyolozz velem! Instagram oldalamon szépséges fotókat nézegethetsz, és persze ott sem marad el a tanulás.