Amikor elindítottam az online spanyol oktatást a spanyolonline.hu-n, sokan feltették a kérdést: nem fogják a tanulóid hiányolni a személyes kontaktust?

A kérdést hallva pedig mindig megjelentek lelki szemeim előtt gimnáziumi éveim kevésbé szívderítő képkockái… Menetelés reggel hétkor az iskolába, szakadó esőben, ezer ember egy metrókocsiban / lefagyott járdák, beázó csizmák / tomboló kánikula, túl nehéz a táska, túl sok a gönc rajtam, és már megint otthon felejtettem az egyik könyvet…

Nos, mit nem adtam volna, ha az efféle napokon a gimi küldött volna egy emailt: drágáim, ma ne gyertek be az iskolába, online óraadás lesz! Nem különösebben hiányoltam volna az elmulasztott „személyes” kontaktust a tanárral (ami abból állt, hogy megkérdezte, készen van-e a házim). Talán nem terjedt volna az influenza sem olyan nagy hévvel.

Természetesen, az online oktatás nem helyettesítheti a szuper hangulatú gimnáziumi éveket. DE: ha valaki arra vetemedik, hogy időt és pénzt nem kímélve, külön spanyolra szeretne járni, azt hiszem, a legjobb jár neki! Nevezetesen az, hogy a pénzéért ne kelljen másokkal küzdeni a magántanár figyelméért az órán (ld. nyelvsuli tanfolyamok). Ne üljön dugóban órákat, míg eljut a nyelvtanárához (vagy ne kelljen takarítania, csak azért, mert ma házhoz megy a nyelvtanár 🙂 ) és ne érezzen lelkifurdallást, ha netalán egy pohár kakaót szeretne óra alatt kortyolgatni!

Milyen egy online spanyol óra? Ugyanolyan, mint a „szemtől szemben” óra, a szagokat leszámítva! 😀 Van webkamerád, van mikrofonod, van chated – teljesen helyén van a kommunikáció minden csatornája!

Ha szeretsz online tanulni, ajánlom figyelmedbe az email-tanfolyamot is! 15 nehéz téma vár, de ha végigcsinálod, megvilágosodsz!

Kipróbáltad már az online tanulást? Hogy tetszett? Várom a kommenteket!

 

Kövess a Facebookon, tanulj velem minden nap valami újat spanyolból! https://facebook.com/spanyolonline

Instagram oldalamon csodás képek, vicces kifejezések, hasznos nyelvtani szösszenetek várnak! https://instagram.com/spanyolonline