A múlt kísért, a múlt temetetlen, a múlt spanyolul is létezik… Hoztam pár spanyol idézetet a múltról, magyar fordítással, hogy könnyebb legyen a lezárás és motiválóbb a kezdés!

 

En la vida hay que pasar páginas, cerrar libros y a veces hasta clausurar bibliotecas. – Az életben át kell lapozni oldalakat, bezárni könyveket és néha felszámolni akár egész könyvtárakat.

 

Perdonar el pasado es darle una oportunidad al futuro. – Megbocsátani a múltat nem más, mint adni egy esélyt a jövőnek.

 

No hay tiempo para el pasado cuando el futuro tiene mejores oportunidades. – Nincs idő a múltra, amikor a jövő nagyobb esélyeket tartogat.

 

Un gran error es arruinar el presente, recordando un pasado que ya no tiene futuro. – Nagy hiba romba dönteni a jelent egy olyan múltra emlékezve, aminek már nincs jövője.

 

Aprende del pasado, vive el presente, sueña el futuro. – Tanulj a múltból, éld a jelent, álmodj a jövőről!

 

El pasado es experiencia que el presente aprovecha y el futuro perfecciona. – A múlt olyan tapasztalat, amit a jelen kihasznál és a jövő tökéletesít.

 

No mires hacía atrás con ira, ni hacia adelante con miedo, sino alrededor con atención. – Ne nézz hátra haraggal, sem előre félelemmel: nézz körbe figyelemmel.

 

Lo pasado ha huido, lo que esperas está ausente, pero el presente es tuyo. – A múlt elmenekült, és amit vársz, még nincs jelen, de a jelen a tiéd.

 

Nunca seas prisionero de tu pasado sino arquitecto de tu futuro. – Sose legyél a múltad foglya, inkább a jövőd építésze!

 

Sólo cerrando las puertas detrás de uno, se abren ventanas hacia el porvenir. – Csak akkor nyílnak ablakok a jövőre, ha már becsuktuk magunk mögött az ajtókat.

 

Analiza el pasado si quieres pronosticar el futuro. – Elemezd a múltat, ha meg akarod jósolni a jövőt.

 

El pasado da luces con las que hay que alumbrar el presente. – A múlt adja a fényeket, amelyekkel a jelent kell megvilágítani.

 

Apropó, spanyol múlt idők… Itt egy tanfolyamcsomag a spanyol múlt időkről, amellyel soha többé nem lesz gondod, ha a múltakat tanulod spanyolul!

Kövess Facebookon és Instagramon, spanyolozz velem!

Szókincsfejlesztő email tanfolyamomra itt tudsz feliratkozni: INGYEN e-tanfolyam.