Tudtad, hogy létezik olyan spanyol sorozat, amely kifejezetten nyelvtanulóknak íródott? Szerintem igazán vicces és pont megfelel egy kezdő spanyolosnak. Itt a link!

 

A spanyol sorozat címe ‘Extra en español’, és a legnagyobb videómegosztó portálon találod. Az állandó szereplő két lány és egy fiú, mindannyian Barcelonában élnek. A lányok szobatársnők, a srác pedig hébe-hóba felugrik hozzájuk, ugyanis tetszik neki Lola, az egyik lány.

 

Én az első részt néztem végig egyelőre, és nagyon viccesnek találtam, azt hiszem, mindre sort kerítek! Kicsit jóbarátos: káosz a lakásban, magnóról megy a nevetés a háttérben és a karakterek is aranyosak: Lola, a dögös szőke, Ana, a kis barna lány, és Pablo, aki nagyon szeretne spanyol macsó lenni, de eddig nem jött össze neki. 🙂

Ha megijednél attól, hogy fogod-e érteni, megnyugtatlak: kifejezetten nyelvtanulóknak készült a sorozat. A színészek egy „normális” spanyolhoz képest kb. fele olyan tempóban beszélnek, és a múlt időknél komolyabb nyelvtan nem hangzott el a 10 perces epizód alatt. Ha már tanultál múlt időket, megérted az egészet, ha pedig még nem, akkor is érdemes belehallgatni, legalább gyakorlod a hallás (látás) utáni értést és a kiejtést.

 

Itt tudod megnézni az első részt:

 

Ha te is szeretnél a jelenleginél jobban tudni spanyolul, iratkozz fel 30 leckés szókincsfejlesztő e-tanfolyamomra, amit ingyenesen kapsz minden ötödik napon az email fiókodba – házival, megoldókulccsal és hanganyaggal!

Facebookon és Instagramon sok érdekes bejegyzésből tanulhatod a spanyolt. Te követsz már?