A spanyol eredeti szövegek mellett a fordítást is megtalálod ezeknél a Valentin-napi vicces szerelmi vallomásoknál, hátha valamelyiket bevetnéd élőben is!

 

Alkonyat-rajongó fiúk (van ilyen?) párjának kötelező darab: Si fuera vámpira de esas que chupan sangre con tal de no hacerte daño prefiero morirme de hambre. Azaz: ha vámpírlány volnék, aki vért szív, inkább éhen halnék, hogy meg ne sértselek. (Férfi változat: vampira helyett vámpiro.)

 

Sportos vallomás: Por ti, subiría al cielo en bicicleta y bajaría sin frenos. Érted felmennék a mennybe biciklivel és fék nélkül térnék vissza.

 

Hipszterek figyelmébe: Si el amor fuera marihuana yo ya me hubiera muerto por sobredosis.Ha a szerelem marihuána volna, én már túladagolásban meghaltam volna.

 

Olaszos életérzés: Amor sin beso es como el spaguetti sin queso. A szerelem csók nélkül olyan, mint a spagetti sajt nélkül.

 

A legszebb autós vallomás: Si te viera por la noche, con esos ojos tan claros, te diría: Sube a mi coche que se me han roto los faros. Ha éjszaka találkoznék veled és azokkal a világító szemeiddel, azt mondanám: szállj be a kocsimba, nekem elromlott a fényszóróm.

 

Kissé pesszimista, de cáfoló reakciókat könnyű kicsikarni vele: Juntos hasta que la otra nos separe. Míg egy másik lány el nem választ…

 

A lazán rámenősök szövege: ¿Crees en el amor a primera vista? ¿O tengo que volver a pasar? Hiszel a szerelemben első látásra? Vagy vissza kell jönnöm?

 

Személyes kedvencem:

Carta para el ser amado 

Mi amor, Por ti soy capaz de cualquier cosa. Por ti cruzaría los óceanos nadando. También llegaría a la cima de la montaña más alta del mundo y enfrentaría los obstáculos que nos separen. Te amo tanto que quiero salir corriendo y gritar mi amor a los cuatro vientos. P.D. Llego el jueves, si no llueve. Levél a szeretett lénynek Szerelmem, Érted bármire képes vagyok. Érted átúsznám az óceánt. Felmásznék a világ legmagasabb hegyére is és szembenéznék az akadályokkal, amik elválasztanak minket. Annyira szeretlek, hogy szaladni akarok, hogy világgá kürtöljem a szerelmemet. U.I.: Csütörtökön érkezem, ha nem esik.

 

Nos, ha kicsit felvidultál, lájkold a Spanyolonline Facebook-oldalát, ahol vicceket, érdekességeket, spanyolos híreket, állásajánlatokat osztok meg rendszeresen!

Nyelvvizsgára készülsz? Tippekkel segítelek, ha feliratkozol erre az email tanfolyamra.