Az alapfokú nyelvvizsga megszerzését talán nem tekinted olyan nagy kihívásnak, azonban számos előnye van, amelyet kamatoztathatsz az életben. Íme, néhány közülük!

 

Sikerélményt ad – Ha önállóan tanulsz nyelvet, nagyszerű visszacsatolást jelent az alapfokú nyelvvizsga megszerzése, hiszen önerőből éred el, ez pedig magabiztosságot ad és motivációt a folytatáshoz.

 

Kijelöli az utat a továbblépéshez – A sikeres alapfokú nyelvvizsga extra löketet adhat ahhoz, hogy a nyelvvel tovább foglalkozz és meg se állj a középfokig!

 

Plusz pénz – Egyes munkahelyeken az alapfokú nyelvvizsgáért plusz juttatást kapsz.

 

A szükséges jó – Néhány képzési intézményben még alapfokú nyelvvizsga is szükséges a diploma vagy szakképzés megszerzéséhez. A részletekről tájékozódj az intézménynél!

 

Kipróbálhatod magad élesben – Ha valójában a középfokú nyelvvizsga a cél, az alapfok megugrása jó kis bemelegítést nyújt számodra a „fő” vizsga előtt, és ez főleg a szóbeli részre igaz. Megtudhatod, az adott vizsgáztató helyen milyen a légkör, hogyan zajlik a szóbeli vizsga, mennyire reagálsz jól az egyes feladattípusoknál. Lehet például, hogy csak ott derül ki számodra, hogy nem tudsz elég spontán módon válaszolni egy-egy váratlan kérdésre, vagy épp nem tudsz visszakérdezni, ami pedig életbevágó a boldoguláshoz. A középfokúra már ennek a tapasztalatnak a fényében tudsz készülni.

 

Megadja az alapot külföldre költözés előtt – Legendás, hogy a spanyolok nem beszélnek nyelveket, így az tud leginkább érvényesülni a kinti munka világában, aki felszed magára némi spanyoltudást utazás előtt. Mivel az alapfokú nyelvvizsga pont a leghétköznapibb témakörökben támaszt követelményeket – például bemutatkozás, útbaigazítás, étterem, hotel, taxi, jegypénztár, stb. -, keresve sem találsz jobb bemelegítést az utazáshoz, mint a nyelvvizsgázás!

 

Gyakorlás a gyerekeknek – A gyereked komolyan veszi a nyelvtanulást? Küldd el alapfokúra! Ha jó az idegen nyelvből, a siker szinte garantált, ami óriási löketet ad a folytatáshoz. Ráadásul, a zsengébb korosztály elég ritkán tudja kipróbálni magát vizsgahelyzetben. Ehhez is szuper terepet ad az alapfokú nyelvvizsga terem.

 

Ebben a cikkben 5×5 nyelvvizsga tippet mutatok neked.

Spanyol alapfokú nyelvvizsgára készülsz? 100% online tananyagom tökéletesen begyakoroltatja veled a vizsgafeladatokat, így nem ér majd meglepetés! Keresd ITT!

 

Facebook és Instagram oldalam sok-sok hasznos tanulnivalót és érdekességet tartogat számodra. Kövess te is!